Tyra Steur haalt brons op BK beloften

Nadat ze zich slechts vorige week met 11m66, een nieuw PR, kon verzekeren van deelname aan het B.K. kogelstoten voor beloften, mocht Tyra Steur vandaag mee op het podium als bronzen medaille winnares. Ze opende matig met 11m04 maar stootte de 4kg zware kogel daarna 11m85 ver, terug een PR maar belangrijker, een knappe 3de plaats. Tijdens de laatste beurt kwam Tyra wel nog tot 11m84 maar de 12m zal voor een volgende keer zijn.

Rani Vincke stond deze voormiddag reeds klaar voor haar reeks op de 60m bij de junioren. Rani eindigde als 2de in haar reeks en 5de overall in 7"74, een 5-tal honderdsten boven haar PR. Kort na de middag stond de finale geprogrammeerd. Hier bevestigde Rani haar uitstekend vormpeil door met 7"70 naar een mooie 5de plaats te spurten. Later op de middag waren er nog de finalereeksen van de 200m. In haar reeks, de derde van vijf, nam ze autoritair de maat van de anderen en finishte er als eerste in een sterke 25"29, een nieuwe persoonlijke besttijd. Ze werd er 7de overall mee.

Bavo Parmentier wist niet echt wat te verwachten van zijn kogelwedstrijd. Hij kon immers weinig regelmaat in de trainingen voorleggen en werd enkele weken terug nog geopereerd voor een ontstoken appendix. Hij stootte bij zijn 2de poging al een aanvaardbare 13m04 om zich bij zijn laatste poging te verbeteren tot 13m21, goed voor een 6de plaats.

De meest onfortuinlijke van onze clubgenoten was wel Amber Dawyndt op de 800m bij de junioren. Terwijl ze na de eerste ronde nog een goede indruk liet, begon ze bij het ingaan van de 3de ronde onregelmatig te lopen om na 500m uit te stappen. Met veel pijn aan de achillespees werd ze door de Rode Kruismedewerkers van het terrein begeleid. Gelukkig kon de arts van dienst geen echt letsel aan de pees zelf vaststellen maar was het een oude kwetsuur die terug de kop opstak. Hopelijk kan wat rust en een goede behandeling Amber terug vlug op de been helpen.