Pk meerkamp Dag 1

Voor dag 1 van het provincial kampioenschap meerkamp mochten bij de jeugd de jongens de registers openen. Bij HAC 2 kandidaten, Simon Dekoninck bij de pupillen en Timon Inghelbrecht bij de miniemen. Simon moeide zich van in ht begin in de debatten, na het hockey en de 60m, waar hij een absolute blits start maakte, indrukwekkend, ging naar zijn favoriete nummer het verspringen met een sprong van 4,29m kwam Simon net voor de 1000m voor het podium in aanmerking. De 1000m niet zijn favoriete nummer na Simon een goeie bslissing bij de start, zette zich resoluut op de kop en bepaalde het tempo, niemand die durfde overnemen en met nog 400m te zat alles nog goed bij elkaar, Simon liepde ziel uit zijn lijf en met 3:36 een dik pr er boven op gefinisht. In de eind stand waren de punten voldoende om de tweede plaats in te nemen, met een totaal van 1928 punten slechts op 28 punten van de winnaar.

Bij de miniemen trad Timon in de meerkamp arena aan, startend met zijn zwakste nummer (kogel) zette hij onmiddelijk een pr neer. Het goed gevoel van de kogel trok hij door naar het speerwerpen waar hij zo waar 28,51m wierp bijna 4m verder dan zijn vorig pr. Werkte een goede 80m af en ging bij zijn laatste sprong bij het verspringen op aan raden van de coach dan ook voluit, de kwam niet goed uit en eventjes werd gevreesd voor een blessure, gelukkig was dit niet het geval maar wel werd een nieuw pr van 4,51m op het score bord gezet. Bij de afsluitende 1000m was Timon goed gebriefd door vader Andy alias Pol, over hoe de wedstrijd aan te pakken. Zoon lief voerde alles uit zoals hem was opgedragen en zette een heel sterke 3:16 neer goed voor de 3de plaats op de duizend en belangrijker een 3de plaats in het eindklassement met 2709 punten.

Proficiat aan beide atleten.

 

Bij de scholieren geen deelname van Emma daar ze voor de Fisec in Malta vertoeft. Maar bij de cadetten wel 2 houtlanders aan de start. Bij de dames was Axelle Damman present, een goeie 80mH waar Axelle duidelijk te sterk was voor de tegenstanders in haar reeks en afgescheiden over de finish ging. Het hoogspringen zette ze een zeer degelijke 1,46m en werd daar bij eerste bij de Westvlaamse dames. Het kogelstoten werd de afsluiter van de dag met 8,30m. Na dag 1 verzamelde Axelle 1611 punten en staat voorlopig 3de. Alles is hier nog mogelijk daar de top-5 binnen de 100 punten van elkaar staat.

Simen Callewaert starte bij de cadetten Jongens. Met een 12.40 op de 100m wat onmiddelijk goed was voor een nieuw pr. Bij het verspringen zette Simen een outdoorseizoens beste neer van 5,65m. De goede flow zat erin en bij het kogel ging hij zo maar eventje over de 11m (11,27m). Het hoogspringen waar de laatste weken op training een goed gevoel werd gecreeërd, vertaalde zich ook op wedstrijd in een pracht resultaat, een nieuw pr van 5 cm, bracht dit op 1,65m en met de mogelijkheid tot meer. Ook Simen blijft volop in de running voor het podium op dag 2.

Succes aan beide en aan de jeugd dames die vandaag van start gaan

 

Image: