Miniemen meisjes halen brons in Nijvel.

Het Nationaal Criterium in Nijvel wordt algemeen aanzien als het officieus Belgisch kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen. De atleten dienen zich vooraf in te schrijven en enkel de besten worden ook geselecteerd om deel te nemen. Op die manier komt op bijna alle proeven de top van de Belgische jeugdatletiek in actie.

In dit sterke deelnemersveld wisten onze miniemen meisjes een mooi resutlaat neer te zetten op de 4 x 80m. Maité Beernaert, Nore Vandekerckhove, Jane Verduyn en Luna Lauwers snelden naar winst in hun reeks en deden met 43"23 een stuk beter dan ooit tevoren. Ze moesten enkel 2 sterkere ploegen uit de andere reeks voor zich laten waardoor ze een bronzen medaille in de wacht konden slepen.

Ook individueel kwamen er de meisjes van de aflossing in actie. Het begon met het verspringen voor de miniemen waar Nore en Maité direct na de aflossing aan de bak moesten. Nore, nog eerstejaars, sprong een zeer degelijke 4m48 en werd hiermee 9de terwijl Maité 7de werd met 4m62. Daarna kwam Inez Dewulf aan de beurt in het kogelstoten. Ze opende haar wedstrijd met 10m03 om haar bij de 2de beurt te verbeteren naar een nieuw PR: 10m10. Het leverde haar een 12de plaats op.

Even na de middag trok Jane Verduyn richting polssokstand om er een nieuw persoonlijk record te springen. Haar 2m21 was meteen ook goed voor een mooie 7de plaats. Ondertussen kwamen Inez en Maité al voor de 2de keer in actie en dat in het discuswerpen dat op een neventerrein werd betwist. Maité haalde met 29m80 niet het onderste uit de kan maar werd toch mooi 4de terwijl Inez met nog een nieuw PR (27m34) als 6de de wedstrijd besloot.

Direct daarna was het de beurt aan Simon Dekoninck, onze enige man in het gezelschap, om zijn reeks van de 60m horden te lopen. Hij snelde, als eerstejaars, het hindernissenparcours in 11"40 af. Met dit nieuwe presoonlijk record werd hij 2de in zijn reeks en mistte als 7de overall net de finale. Kort daarop was het de beurt aan Luna Lauwers voor haar 60m horden. Ze eindigde haar reeks als 3de in een ietwat tegenvallende tijd: 10"48. Met de teleurstelling nog in de benen startte ze even later in het hoogspringen. De wedstrijd verliep wat aarzelend met heel wat mislukte pogingen maar ondanks dat eindigde Luna als 4de met 1m50, een mooi persoonlijk record.

Met een bronzen medaille, enkele mooie ereplaatsen en heel wat persoonlijke records werden deze kampioenschappen met de nodige trots afgesloten.

Via onderstaande link zijn foto's te belijken van onze atleten in actie. Jammer genoeg is Simon Dekonicnk er niet op terug te vinden wegens het samenvallen van de horden en het discuswerpen voor de miniemen.

https://plus.google.com/photos/105380787286607360789/albums/606384850087...

Jeugdcoördinator Stephane Staelens maakte er filmpjes van onze atleten (inclusief Simon). Deze kunnen via onderstaande link bekeken worden.

http://stephanest.smugmug.com/Videos/Pk-Jeugd-/Bk-jeugd-nijvel/