Memorial Niels Van Doorne

Op zondag 12 mei organiseert Houtland Atletiek Club de 1e Memorial Niels Van Doorne. Deze wedstrijd vervangt de Open Meeting van de voorbije jaren, nadat we eind november veel te vroeg afscheid moest nemen van onze 29-jarige atleet. Met deze wedstrijd wil de club Niels dan ook op een mooie manier eren.

De 3000 meter voor juniors/seniors/masters mannen, de discipline waar Niels vorig jaar zelf aan deelnam, wordt een extra speciaal nummer en wordt dan ook de “3000 meter met Niels” genoemd. De deelnemende atleten zullen, samen met de ouders en partner van Niels, tijdens een ingetogen moment 200 meter joggen naar de start van de wedstrijd. Voor de eerste drie atleten zijn er trofeeën voorzien, die eveneens overhandigd zullen worden door Niels’ ouders en vriendin. De winnaar krijgt de “Trofee Niels Van Doorne”.

Afstandstrainer Andy Inghelbrecht en zijn atleten hopen op een mooi deelnemersveld voor de afstandsnummers bij de heren. Daarom zal Aurèle Vandeputte op de 800 meter hazen voor een tijd richting de 1’52 en zal Ward D’Hoore gaan voor een 8’30 op de 3000 meter. Daarmee hopen ze de betere afstandslopers tot bij ons te krijgen.

Naast de afstandsnummers is er natuurlijk ook plaats voor heel wat andere disciplines. Traditioneel zijn er steeds werpwedstrijden (kogelstoten en discuswerpen) voor alle categorieën. Het hamerslingeren kan uitzonderlijk niet doorgaan, aangezien de storm van zondag 10 maart de hamerkooi te zwaar beschadigd heeft. Daarnaast staat er ook 100 meter en 300 meter op het menu. Ten slotte wordt er ook heel wat aandacht geschonken aan de G-atletiek. Voor deze atleten is er een wedstrijd kogelstoten, 100 meter, 200 meter, 800 meter én verspringen.

Het programma vind je hier.

Reacties

Comment: 

De uitslag van de wedstrijd is hier te vinden.

Pagina's