Brons voor Maité Beernaert op B.K. zevenkamp

Op de Belgische kampioenschappen zevenkamp in Herve kon Maité Beernaert de bronzen medaille bemachtigen bij de seniores dames. 

In een open wedstrijd, zonder de olympische toppers Thiam en Vidts, werd vooraf het behalen van een medaille als doel gesteld. De 100m horden lukte behoorlijk maar was met 17"54 een stuk te traag om mee te kunnen met de concurrentie. Zo was Maité direct op achtervolgen aangewezen. Het hoogspringen leverde evenmin een supersprong op (1m55) zodat de achterstand behouden bleef.

De kentering werd ingezet met de kogel (12m41). Maar haar tweede plaats in de kogelwedstrijd zorgde vooral voor een positiever algemeen gevoel. De afsluitende 200m, met een seizoensbeste van 25"28, zorgde er voor dat Maité van plaats 7 naar plaats 4 opschoof. 

Met het positieve gevoel van de 200m begon Maité aan dag 2 van de kampioenschappen en zette met 5m75 een zeer degelijke prestatie in het verspringen neer. Samen met de 34m28 van het speerwerpen leverde haar dat, voor de afsluitende 800m, een voorlopige 3de plaats op. Haar puntentotaal gaf haar een marge van bijna 20 seconden om  die derde plaats vast te houden. Haar 2'40"27 was ruim voldoende om met een totaal van 4666 punten, brons binnen te halen.