BK-zilver voor Danielle Hessel

Tijdens de Belgische indoorkampioenschappen voor junioren en beloften op zaterdag 7 maart redde Danielle Hessel de Houtlandeerd door in het polsstokspringen bij de junioren beslag te leggen op een 2de plaats. Met haar sprong over 3m00 was ze de enige Houtlandatlete die op het podium mocht.

Phebe Delafontaine startte er op de 1500m bij de beloften en eindigde in 5'34"13, goed voor een 6de plaats. Op de 60m bij de junioren kwam Lucas Boone aan het werk. Hij finishte als 8ste in zijn reeks in 7"49.

Daags nadien was het de beurt aan de cadetten en scholieren om de Belgische titels te verdelen. Onze Houtlandatleten sprokkelden wel enkele mooie ereplaatsen bijeen maar een podium zat er deze keer niet in. Bavo Parmentier stoottde scholierenkogel naar een dik persoonlijk record (15m13) maar toch bleek dit onvoldoende om zijn ambitie in te lossen. Hij eindigde op een vierde plaats. Ook Leonine Versyck eindigde op een vierde plaats maar dan op de 800m bij de cadetten. Ze eindigde nochtans op een 3de plaats in de beste reeks maar even voordien had de winaares van een andere reeks iets vlugger gelopen. Haar 2'21"30 werd us net onvoldoende voor brons.

Luna Lauwers was een van de eersten in actie tijdens de reeksen van de 60m horden bij de cadetten. Met 9"42 eindigde ze als 4de in haar reeks waardoor een finale niet haalbaar was. In het verspringen over de middag had Luna wel kansen om een podiumplaats te bemachtigen. Ze startte echter met een ongeldige sprong en kwam nooit echt super in de wedstrijd. Met 5m03 als beste sprong haalde ze een mooie 5de plaats.

Om Simen Callewaert aan het werk te zien op de 200m was het wachten tot het einde van de namiddag. Hij startte er in de voorlaatste reeks maar kon na een goede start zijn tempo niet echt optrekken. Hij eindigde in 24"81 als 3de in zijn reeks en als 8ste overall.

Emma Staelens nam eerder op de dag twee nummers voor haar rekening. Op de 60m bij de scholieren spurtte ze in 8"33 naar een 4de plaats in haar reeks en in het kogelstoten legde ze met een mooie 11m53 beslag op een 10de plaats.