Yorunn is Vlaams kampioen, eremetaal voor Rani en Leontine

Eerstejaars cadet Yorunn Ligneel, pas sedert dit seizoen lid van onze club, schitterde tijdens de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren. Ze startte op 1m40 en miste onderweg enkele pogingen die haar bij de afrekening misschien wel zwaar te staan zouden komen. Maar door als enige over 1m63 te springen, een nieuw clubrecord, verraste ze vriend en vijand en greep zo haar eerste Vlaamse titel. 

Rani Vincke mocht zelfs 2 keer op het podium om een medaille. Met haar tijd van de reeksen (7"85) plaatste ze zich vlot voor de finale van de 60m waar ze haar persoonlijk record met 7"78 een stuk scherper stelde. Het leverde haar een mooie zilveren plak op. Maar ook op de 200m verbeterde Rani haar persoonlijk record. In de laatste finalereeks liep ze 25"61, deze keer goed voor brons.

Ook Leontine Versyck verbeterde haar persoonlijk indoorrecord maar dan op de 800m. Het tempo werd van bij de start de hoogte ingejaagd. Leontine kon op een tweede plaats goed volgen en moest slechts in de laatste 200m wat meters prijs geven op de latere kampioene. Zelf had ze ondertussen al voldoende voorsprong opgebouwd op haar achtervolgsters waardoor ze in 2'16"40 vlot naar zilver liep.

We waren ook enkele keren zeer dicht bij nog een medaille want niet minder dan 3 keer legde een clubgenote beslag op een vierde plaats. Maité Beernaert werd 4de in het hinkstapspringen bij de scholieren met 10m55, een sprong die ze al bij de eerste poging liet optekenen. Eerder op de dag haalde Maité ook nog een vijfde plaats in het verspringen met 5m26. Tijdens dezelfde verspringcompetitie sprong Luna Lauwers met 5m27 net 1 centimeter verder dan Maité en legde eveneens beslag op een vierde plaats. Luna nam ook deel aan de 60m horden waar ze na 9"21 in de reeksen in de finale naar een nieuw PR (9"10) en een 6de plaats liep. 

Ook Nore Vandekerckhove moest noodgedwongen tevreden zijn met een vierde plaats in het verspringen maar dan bij de cadetten. Alhoewel ze met haar beste sprong (4m99) even aan de leiding kwam, eindigde ze na de wedstrijd toch nog buiten de medailles. Op de 200m werd ze zwaar benadeeld doordat ze in de binnenbaan moest starten. De (te) korte bochten zorgden er voor dat ze niet goed in het juiste ritme kwam en in haar reeks als 6de eindigde in 27"82.

Onze enige mannelijke vertegenwoordiger was Simen Callewaert op de 200m bij de scholieren. Alhoewel Simen lange tijd uit was en dus toch wat trainingsachterstand had, liep hij naar een sterke 24"02, goed voor een derde plaats in zijn reeks en een 9de plaats overall.