Vlaamse titel voor Yorunn, zilver voor Jolijn

Op de Vlaamse kampioenschappen "alle categorieën" in Gent konden 2 van onze Houtlandatleten een plaatsje op een podium versieren. Het hoogste trapje was er in het hoogspringen bij de dames voorbehouden voor Yorunn Ligneel. Zij kon er haar favorietenrol waarmaken en behaalde haar eerste Vlaamse "seniores"titel door vlot over 1m75 te springen. In het hinkstapspringen was er zilver voor Jolijn Verhaeghe die met 11m51 heel dicht haar PR benaderde.

Maar ook onze andere deelnemers lieten puike prestaties optekenen. Zo was er een knappe vierde plaats voor Rani Vincke op de 60m spurt. Na de winst in haar reeks in 7"60 mistte ze op één honderdste van een seconde het podium maar was wel zeer tevreden met haar 7"49. Rani bleef daarmee voor de eerste keer onder de 7"50-grens. Ook Timon Inghelbrecht behaalde een knappe 4de plaats maar dan op de 800m. Ook hij streed lang mee voor het podium maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Zijn 1'52"12 leverde hem wel een nieuw persoonlijk record op en een top-8 chrono aller tijden bij de junioren.

Ook op de 800m, maar dan bij de dames, leverde Nore Vandekerckhove ook een sterke chrono af. Ze eindigde met 2'16"72 op een mooie 5de plaats. Ook Jolijn Verhaeghe haalde naast haar zilver een 5de plaats in het verspringen. Met haar 5m51 bleef ze maar een tiental centimeter onder haar PR. Op dezelfde wedstrijd eindigde Laura Ooghe op een 6de plaats en verbeterde er met 5m48 wel haar PR. Laura werd op de 60m 8ste in haar reeks in 8"16. Ook Libelia Vincke kwam aan de start van de 60m en liep met 8"01 de 6de tijd in haar reeks. Zowel voor Laura als voor Libelia volstond dit niet voor een finaleplaats.

Libelia Vincke spurtte eerder op de namiddag wel naar een dik persoonlijk record op de 200m en haalde met haar 25"46 net geen finaleplaats. Ze werd er immers 7de overall.

In het hoogspringen bij de mannen sprong Tibe Delaere 1m90, goed voor een 8ste plaats. Corona hield hem vorige week jammer genoeg van een bijna zekere Vlaamse titel bij de scholieren maar met deze sprong kon hij toch zijn goede vorm aantonen. Op de 1500m bij de dames was er een 7de plaats voor Amber Dawyndt die na een voortvarende start, in het tweede deel van de wedstrijd wat terrein verloor en eindigde in 5'01"27.

Naast Jolijn Verhaeghe traden nog 2 Houtlanddames aan in het hinkstapspringen. Elise Depreiter Malysse sprong er met 11m07 voor het eerst voorbij de 11m en dat leverde haar meteen een knappe 6de plaats op. Kersvers Vlaams scholierenkampioene Norah De Bruycker kwam deze keer tot 10m68 en werd daarmee 10de.

Naast het hinkstapspringen nam Elise Depreiter Malysse ook deel aan de 60m horden. Ze startte er in de 2de reeks en werd er 7de in 9"92.

Grootste pechvogel van de dag was Simon Dekoninck die een top-5 plaats in het verspringen aan zijn neus zag voorbij gaan door een doorgemaakte coronabesmetting die hem een rood CST bezorgde.