Vlaamse atletiekliga blundert met WK limiet!

In tegenstelling tot eerdere berichten mag onze clubgenote Ilke Lagrou dan toch niet naar het WK voor scholieren in Cali.

Nochtans zag het er vorige week anders uit want tijdens de hamerwedstrijd in Eeklo lukte Ilke er in om 1cm verder te werpen dan de daarvoor gevraagde limiet die al geruime tijd geafficheerd werd op de website van de VAL. Een en ander werd al geregeld en ook trainer Geert Vanmassenhove werd door de atletiekbond gevraagd om mee te reizen naar Colombia om er Ilke bij te staan.

Een kleine week later blijkt opeens dat die limiet (57m96) niet meer voldoende is om te mogen deelnemen, de internationale IAAF limiet is immers 60m. Terug naar af dus en dat werd vlug even afgehandeld door een telefoontje vanuit Brussel naar zowel Ilke als Geert.

Wat wel schrijnend is in deze blunder is dat die internationale limiet al vorig jaar in juli werd vastgelegd maar dat er blijkbaar niemand in de VAL het nodig vond om die limieten eens te vergelijken met de limieten die de VAL zelf oplegde. Met had dan al voor de start van het seizoen gezien dat die limet 60m was en dat ook duidelijk kenbaar hebben gemaakt. 

Nu is dit niet gebeurd, werpt Ilke de zogezegde limiet en komt men pas achteraf tot de vaststelling dat het een en het ander niet klopt. Een atleet zou voor minder gedemotiveerd geraken! Maar daar ligt men in de bond duidelijk niet wakker van.

http://www.val.be/default.aspx?mnuid=2&nid=2189&pmnuid=1