Vijf maal eremetaal op BK juniores en beloften

Onder extreem warme omstandigheden werden de Belgische kampioenschappen voor juniores en beloften in Lebbeke betwist. Het was dus kwestie van "koel" te blijven, zeker als je weet dat er rond de piste weinig of geen beschutting voor de zon aanwezig is. Onze clubgenoten konden duidelijk hun "cool" bewaren en kwamen zelfs met 5 medailles terug naar huis.

Maité Beernaert kroonde zich tot Belgisch kampioene in het verspringen bij de juniores door voor het eerst dit seizoen terug de 6 meter kaap te ronden. Dat terwijl ze net voordien op achterstand gesprongen werd. Niet voor het eerst toonde ze haar mentale weerbaarheid door na de 6m01 van een concurente te antwoorden met de winnende 6m07. Een dikke opsteker na een winter vol blessureleed en een heel onregelmatig seizoensbegin. Ook op de 200m kwam ze voortreffelijk voor de dag en liep er vanuit de 2de reeks met een beste jaarprestatie naar een knappe 5de plaats in 25"11.

Op diezelfde 200m startte Rani Vincke op basis van haar eerder dit seizoen gelopen tijden wel in de snelste reeks en stormde er naar een schitterende 3de plaats in 24"76. Eerder op de dag stond voor Rani de 100m op het programma, misschien wel belangrijker dan die 200m want doorslaggevend voor een plaats in de nationale 4x100m ploeg voor het E.K. juniores in Zweden. Tijdens de reeksen van die 100m liep Rani in 12"15 een gedeelde 3de tijd waardoor ze alvast zeker was van de finale. In die finale halverwege de middag had Rani een superstart en liep zeker de eerste helft van de wedstrijd ruim op kop. Uiteindelijk waren er 2 concurrentes die haar konden remonteren maar haar 11"84 was niet enkel goed voor brons maar was ook een verbetering van het Westvlaams record, twee bronzen medailles en de zekerheid van het E.K. Zweden.

Ook belofte Tyra Steur keerde terug huiswaarts met dubbele bronzen medaillewinst. Eerst was er het kogelstoten waarin Tyra als vierde was ingeschreven en dus een concurrente met een betere prestatie moest voor blijven voor een podiumplaats. Dat lukte haar ook al was haar 11m41 uit de 3de poging niet meteen haar beste prestatie. In het discuwerpen was een worp op niveau in principe voldoende voor het podium. Tijdens de opwarming liet Tyra op een persoonlijk record hopen. Jammer genoeg kon ze tijdens de wedstrijd met 38m56 deze worpen niet herhalen maar haalde ook hier de verwachte bronzen medaille binnen.

Op de 1500m bij de beloften kwam Amber Dawyndt aan de start. Een eindtijd rond de 5 minuten was het objectief want deze afstand stond voor het eerst op haar outdoorprogramma. Na een niet te voortvarende start en een deelnemersgroep die in 2 delen uiteen viel, nam Amber in het 2de deel van de wedstrijd het initiatief en liep naar 5'04"53 en een 6de plaats. Met de eindtijd die net iets boven haar streefdoel was, kon Amber toch op een mooie wedstrijd terugkijken. De hitte was immers, zeker bij de afstandslopers, geen helpende factor.

Als laatste was onze enige mannelijke vertegenwoordiger aan het werk in de discusring. Met ruim 45 minuten vertraging mocht Dylan Volckaert zijn eerste B.K. bij de beloften betwisten. Hij opende er met 31m61 iets ondermaats maar zette dit bij poging 2 al recht met een worp van 34m87. De hoop om door te groeien in de wedstrijd naar een nog betere prestatie lukte niet waardoor Dylan uiteindelijk op een 5de plaats eindigde.