Vijf Houtlanders ondergaan modderbad op B.K. veldlopen in Hulshout.

Op een heel atypische datum werden vandaag de Belgische titels in het veldlopen verdeeld. Atypisch omdat het veldloopseizoen nog maar goed op gang is getrokken en ook om het eigenlijk gaat over de Belgische titels van 2024 en we bij mijn weten nog steeds 2023 zijn!

Maar goed. Vijf Houtlandatleten trokken hun spikes met lange pinnen aan om er deel te nemen aan hun Belgisch kampioenschap. 

Bij de tweedejaars scholieren, geboren in 2007, waren dit Elouan Cauwels en Sem Decoster. Beiden kwamen er goed voor de dag en vooral Elouan kon een plaatsje vooraan in de wedstrijd opeisen. Hij eindigde immers op een knappe 5de plaats. Sem kwam enige tijd later als 34ste over de streep.

Ook op de lange cross bij de seniores telden we met Ward D'Hoore en Simon Mestdagh twee deelnemers. In een van de sterkst bezette Belgische kampioenschappen van de laatste jaren, konden ze beiden een plekje in de voorste gelederen van het deelnemersveld bemachtigen. Ze liepen beiden een goed opgebouwde wedstrijd en bleven nooit ver uit elkaars buurt en kwamen na de ruim 9km lange wedstrijd respectievelijk op een 20ste en 23ste plaats, tevreden over hun prestatie, over de eindmeet. 

Met nog wat meer aandacht werd de junioreswedstrijd gevolgd. Deze Belgische kampioenschappen telden immers mee als selectiewedstrijd voor het E.K. van binnen 3 weken in Brussel en Tristan Gevaert had daarvan een doel gemaakt voor de start van het veldloopseizoen. Tristan liep de perfecte wedstrijd en streed tot op een halve ronde van het einde vlotjes mee voor een podiumplaats. Zo leek het er op want bij een van de slechtst te belopen stukken van de omloop koos Tristan een verkeerd spoor en kwam midden de modder terecht waardoor het ritme er volledig uit was. Hij werd hierdoor enkele plaatsen achteruit geslagen en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 6de plaats. Maar het belangrijskte doel was daarmee wel volbracht want de eerste 6 van de wedstrijd werden automatisch geselecteerd voor het E.K., het ticket is binnen! Op naar het E.K. veldlopen van 10 december a.s. in Brussel.