VAL hamer: 2 x goud, 3 x zilver

 

Zes hamerslingeraars trokken naar Eeklo om er deel te nemen aan de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten, scholieren en masters. Twee van hen keerden met de Vlaamse titel terug en nog 3 anderen haalden een zilveren plak binnen.

Het was wel wachten tot de masters vooraleer de eerste gouden medaille een feit was. Marleen Van Parijs won de dameswedstrijd (W50) met een worp van 32m06 en even later slingerde Rik Demuynck (M50) zijn hamer naar winst met 48m93.

Eerder op de dag was het al de beurt geweest aan de cadetten en scholieren. Wege Vanbaelenberghe opende bij de cadetten met 44m54, een dik persoonlijk record en een zilveren medaille als resultaat. In dezelfde wedstrijd haalde Delphine Seynaeve niet het verhoopte niveau en moest met 35m32 en een 5de plaats tevreden zijn. Eveneens bij de cadetten haalde Dylan Volckaert, met een nieuw PR van 43m33, ook een zilveren medaille.

Ilke Lagrou, eerde al goed voor worpen over de 55m, bleef een stuk onder haar niveau met 49m87 en bleef dan ook steken op een zilveren stek.