Tristan Gevaert etaleert topconditie op PK veldlopen

KAVR dat als organisator van de Crosscup manche in Roeselare heel wat ervaring heeft, tekende een alternatief parcours uit op de velden rond Schiervelde. Is de Crosscup op Schiervelde meestal een ploeterpartij, dan viel deze omloop eigenlijk wel zeer goed te belopen, ook al viel er de laatste tijd veel regen. Tijdens de wedstrijden zelf viel die regen nogal mee en kregen de atleten slechts enkele kortere buien te verwerken. Wel was er de ganse namiddag een stevig bijtende wind.

Er kwamen 59 Houtlandatleten aan de start van de verschillende reeksen waarvan de eerste om 11u van start ging.

Ons G-team Achilles was deze keer aanwezig met 13 atleten die onder elkaar moesten uitmaken wie de podiumplaatsen zouden bezetten. Winnaar bij de mannen was Louis Wilefaert voor Matin Jibran en Koen Leveque. Bij de dames triomfeerde Amy De Brauwer voor Justine Hillewaere en Kaat Reuse.

De wedstrijden voor de kangoeroes en benjamins werden bevolkt met 14 Houtlanders. Bij deze categorieën wordt nog geen einduitslag bepaald maar zagen we knappe prestaties van o.a. Elias Ampe, Ewout Breemersch en Noor Coucke.

Bij de pupillen en de miniemen telden we 22 deelnemers in de Houtlandkleuren. Winst was er bij de 2de jaars pupillen voor Jasper Coddens en bij de 1ste jaars minimen was er brons voor Vic Seys. Drie atleten vielen als vierde net naast het podium: Mira Pollentier en Naud Seys deden dit bij de 1ste jaars pupillen en Hannelore Van de Velde bij de 1ste jaars miniemen.

We versierden 3 knappe podiumplaatsen bij de cadetten en de scholieren. Pauline Inghelbrecht en Elouan Cauwels wonnen zilver bij de 1ste jaars scholieren en Seppe Luyckx werd derde bij de 1ste jaars cadetten. 

Junior Tristan Gevaert liep op een heel vlotte manier naar de provinciale titel bij de juniores en toonde daarmee zijn superieure vormpeil waarin hij momenteel vertoeft. Ward Debruyne werd knap 2de bij de masters M35 en Charlotte Vanwalleghem moest net als vorig jaar vrede nemen met een 4de plaats bij de seniores op de lange cross.

Onze toppers Ward DHoore, Simon Mestdagh en Aurèle Vandeputte pasten om verschillende redenen voor dit kampioenschap waardoor we bij de seniores mannen niet konden meestrijden voor eremetaal.

Foto's van onze atleten in actie zijn terug te vinden op onze Flickr-pagina via deze link: https://flic.kr/s/aHBqjAopYz

Alle resultaten zijn terug te vinden via deze link; https://www.runningresults.be/resultaten/2023pkveldlopenuitslag