Rani en Tyra samen goed voor 4 x B.K. brons

In het kille en winderige Moeskroen werden vandaag de beste juniores en beloften verzameld voor de Belgische kampioenschappen. Zeven Houtlandatleten konden hiervoor een selectie afdwingen en tekenden dan ook present.

Rani Vincke moest om 10u als eerste in de startblokken voor de 100m maar ook als laatste voor de finalereeksen van de 200m. In beide proeven mocht ze mee als derde het podium op. In de reeksen van de 100m klokte ze met 12"35 de 3de beste tijd van alle deelneemsters. In de finale finishte ze na wat gehinderd te zijn door een vallende concurrente naast haar in 12"18, goed voor een eerste brons. Op de 200m stond er geen finale op het spel. Er werd in 3 finalereeksen gelopen en de snelste van de 3 reeksen werd Belgisch kampioene. Rani eindigde als 3de in de snelste reeks en greep daarmee een 2de keer brons.

Ook Lies Brugghe nam beide proeven voor haar rekening. Lies werd op de 100m 7de in de derde reeks in 13"45 en liet daarmee 5 concurrentes achter haar terwijl ze met de minst beste tijd was ingeschreven. Ook op de 200m deed ze het goed en werd 5de in haar reeks in 28"17. 

Tyra Steur zorgde voor de 2 andere bronzen medailles. Na een moeizame start met de kogel leverde Tyra in de 3de poging een geruststellende 11m31 af, niet super maar wel voldoende voor brons. Ook in het discuswerpen haalde Tyra brons maar met 36m54 bleef ze onder de verwachtingen. Ze opende met een ongeldige worp en kwam daarna niet echt in het ritme. Ze lag wel op koers voor zilver tot de laatste poging toen ze in extremis nog verwezen werd naar de derde plaats.

Zowel Amber Dawyndt als Celine Delheye startten op de 400m horden. Bij de juniores won Amber haar reeks in 1'09"01 en werd in de totaalstand hiermee knap 6de. Celine kwam in haar beloftereeks tot 1'08"30 en een 2de plaats. Ook Celine werd hiermee 6de van het deelnemersveld.

Raf D'hoore en Dylan Volckaert waren onze 2 mannen op post, Raf D'hoore deed dit op de 1500m bij de beloften, Dylan in het discuwerpen bij de juniores.

Raf was niet gebaat bij de eerste 2 trage ronden op zijn 1500m, kon toch goed volgen bij de eerste versnelling maar moest uiteindelijk op de laatste 200m terrein toegeven om uiteindelijk als 5de in 4'31"08 over de streep te lopen. 

Dylan opende zijn discuswedstrijd met een worp in de kooi. Ook zijn 2de worp werd door de jury niet goedgekeurd terwijl daar geen reden toe was. Dat zorgde voor heel wat extra druk bij zijn 3de poging. Deze moest geldig zijn en tevens ver genoeg om in de wedstrijd te blijven. Hij lukte daar in met een worp van 35m38, goed voor een voorlopige 6de plaats. Maar met de drie daaropvolgende pogingen kon Dylan zich niet meer verbeteren waardoor hij op een 6de plaats bleef staan.