Provinciale Kampioenschappen AC: 47 medailles!

Op de Provinciale Kampioenschappen in Tielt haalden onze atleten een fantastisch resultaat van 47 medailles. Na twee dagen vol knappe prestaties sloten we af met 19 gouden, 15 zilveren en 13 bronzen plakken. 

Anders dan vorig jaar ging het PK dit jaar wél door in warme en aangename omstandigheden. Dat inspireerde enkele atleten om hun prijzenkast goed aan te vullen. Bij de cadetten meisjes beet Iza Lauwers de spits af met goud op de 300 meter horden. Ook Nelle Dekoninck wist goud te pakken, dit in het hinkstapspringen.  Daarnaast wist ook Lotte Declerck indruk te maken met 3 medailles: zilver in het kogel en in het speerwerpen, brons in het discus. Fleur Gevaert, nog maar sinds dit jaar aangesloten bij de club, haalde zilver op de 400 meter.

Bij de cadetten heren zagen we nog meer eremetaal verzameld worden. Simon Dekoninck won autoritair goud in het verspringen en op de 300 meter horden én haalde zaterdag zilver op de 100 en 200 meter. Tibe Delaere zorgde voor de 3e gouden medaille door te springen naar de hoogspringtitel. Zilver was er voor Jens Keerman in het kogelstoten, brons bleek het favoriete kleur van Wout Godderis. Met maar liefst 4x de derde plek (kogel, discus, hinkstap en speer), stond hij wel steeds mooi op het podium. Ook Xander Claessens ten slotte liep naar brons op de 100 meter.

De scholieren dames van trainer Noël wisten indruk te maken. Nore Vandekerckhove lijkt sterker dan ooit en liep 3x naar goud (400mH, 100m en 200m), Jolijn Verhaeghe haalde goud in het ver en hinkstap en haalde zilver op de 100 meter. Met ook Jette Hallaert (3e in hinkstap) en Libelia Vincke (3e op 200m) op het podium konden deze dames tevreden terugblikken.

De scholieren heren deden het vooral op de kampnummers. Mattice Ameele won het discuswerpen en werd 3e in het kogel, Stan Van Wassenhove haalde 2x zilver in het kogel en discus en Timon Inghelbrecht won het hoogspringen en haalde 2x zilver op de 400 horden en het polsstokspringen.

En daar bleef het niet bij. Bij de junioren won Maite Beernaert vlotjes goud op de 400 meter en haalde het ook op de 200m en in het kogelstoten. Rani Vincke liep naar goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter. Inez Dewulf beperkte zich tot het kogelstoten, waar ze zilver haalde. Bij de mannen was er zilver voor nieuwkomer Elias Lavens (400m) en Vincent Depauw (kogel).

Ten slotte kwamen er ook nog enkele senioren in actie. Tyra Steur (goud in kogel en discus) en Bavo Parmentier (kogel) maakten trainer Jordy Beernaert trots met 3 seniorentitels in het werpen, en ook Nick Buffel droeg zijn steentje bij met brons in het discuswerpen. Op de 1500 meter liep Raf D'Hoore naar het brons. Het slotakkoord was voor Lies Brugghe, die zowel op de 100 als 200 meter brons haalde.

Kortom: we mogen fier zijn op al onze atleten. De volledige uitslagen vind je op http://www.avmo.be/uitslagen.html, een reeks foto's op https://fotopad.jouwweb.be/2019.