Orphée Depuydt op 6 honderdsten van BK brons

Oorspronkelijk stonden er 7 Houtlandatleten ingeschreven voor de Belgische indoorkampioenschappen maar nog voor het eerste startschot viel, moesten we er noodgedwongen al 2 schrappen. Maité Beernaert kreeg maandag na een medische controle te horen dat ze na aanhoudende ruglast deze winter geen competities meer mag betwisten en Aurèle Vandeputte werd de vorige nacht met hevige buikpijn zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Beiden waren stevige podiumkandidaten zodat al onze medaillehoop op de schouders van Orphée Depuydt kwam te liggen.

In de reeksen van de 60m won Orphée overtuigend haar reeks in 7"56 en vestigde daarmee de 4de tijd overall. Tijdens de finale verbeterde ze zich tot 7"54 maar bleek als vierde hiermee slechts 6 honderdsten trager dan de bronzen medaillewinnares. Ook op de 60m maar dan in reeks 2 zagen we Rani Vincke naar een knappe 3de plaats spurten. Haar 7"78 was echter niet voldoende om daarmee een finaleplaats te bemachtigen. Ook op de 200m later op de middag kwam Rani Vincke aan de start. Ze moest er vertrekken uit de minder gunstige 2de baan en eindigde er als 4de in 25"80. Ook hier was een finaleplaats niet voor Rani weggelegd.

Op de 800m telden we zowel bij de heren als bij de dames een deelnemer. Amber Dawyndt startte er in de eerste van 2 finalereeksen, liep er voortdurend vooraan om de laatste ronde nog een versnelling uit te persen die haar in een nieuwe persoonlijk indoortijd (2'29"98) een 2de plaats opleverde in de reeks en een 10de overall. Mathias Sanctorum moest onze kleuren hoog weten te houden in de 2de reeks nu Aurèle was weggevallen. Hij startte rustig om in de laatste ronde een eindspurt in te zetten. Hij liet 1'55"53 optekenen, goed voor een 6de plaats op de einduitslag.

Als laatste atleten kwam Katrijn Boone aan de start van de 400m. Ze werd ingedeeld in reeks 2 en mocht starten in baan 5. Katrijn liep de volledige wedstrijd aan de leiding om dan in extremis op de finishlijn nog geklopt te worden. Ze eindigde als 12de overall en 2de in haar reeks in 58"44.