Interclub, een verhaal van vreugde en verdriet

 

Dit weekend stonden de Interclubs van de cadetten/scholieren meisjes en jongens op het programma

Zaterdag 4 mei trokken we met onze dames naar Aalst voor de interclub. Door de vele afzeggingen werd het al snel duidelijk dat onze plaats behouden in 2de landelijke een moeilijke klus ging worden. Van de originele ploeg bestaande uit 9 cadetten en 7 scholieren waren er uiteindelijk maar 8 cadetten en 3 scholieren die aan de bak kwamen. De aanwezige atleten zetten allemaal hun beste beentje voor wat tot enkele persoonlijke records of seizoensbestes leidde. Maar de goede resultaten van al onze atletes konden het feit dat we met te weinig waren niet maskeren. Uiteindelijk werden we 11de van 12 clubs waardoor we volgend jaar in 3de landelijke zitten voor de interclub cadetten en scholieren dames.

De ploeg bestond uit: Camille Louwaege, Marlies Bulcke, Ilke Lagrou, Emma Staelens, Louisa Declercq, Celeste Vermeulen, Tyra Steur en Brugghe Lies bij de cadetten. En Rachel Hanssens, Emily Delrue en Hanne Vandeputte bij de scholieren. 

Hoe groot de teleurstelling was na de interclub van de dames, zo groot was onze vreugde na de afloop van de interclub bij onze cadetten en scholieren mannen. Deze vond plaats zondag 5 mei en speelde zich af in Ninove waar 12 clubs streden voor interclubkampioen 3de landelijke A. Vorig jaar zette onze mannenploeg reeds een sterke prestatie neer maar een tekort aan scholieren zorgde er toen voor dat we net niet konden promoveren. Deze keer kwamen we met een volledige ploeg aan de start waardoor het direct duidelijk werd dat we mee gingen strijden voor de titel. Al na de eerste tussenstand klonk het door de speakers "En aan de leiding Houtland Atletiek Club met 6 punten meer dan op de 2de plaats ....". Na een aantal tussenstanden begon de speaker het ook wat eentonig te vinden en begon hij dus maar met "En overtuigende aan de leiding, Houtland Atletiek Club". De kloof met de concurrenten werd alsmaar groter zodat voor het begin van de 4x100m het al duidelijk was dat er niet meer kon verloren worden. Toen onze cadettenploeg nog eens de aflossingen won was het wel heel duidelijk dat we de titel dubbel en dik verdiend hadden. Uiteindelijk behaalden onze jongens in totaal 171 punten wat 29 punten meer waren dan de dichtste achtervolger. Door de schitterende prestaties van onze heren promoveren ze naar 2de landelijke. 

De ploeg bestond uit: Simon Loose, Chesney Vande Ginste, Vic Vandeputte, Dries Verniest, Brecht Colpaert, Bavo Parmentier en Dylan Volkaert bij de cadetten. Bij de scholieren kwamen in actie: Lucas Boone, Milan Crombez, Raf D'hoore, Michiel Taveirne, Klaas Ramboer en Jens Seynaeve. 

Een dikke proficiat en bedankt aan al deze atleten die de voorbije 2 dagen hun best hebben gedaan om de groenzwarte kleuren van onze club te verdedigen!

via volgende link kunnen de foto's van het interclubweekend bekeken worden: https://plus.google.com/photos/105380787286607360789/albums/587460558734...