Inez en Ilke Belgisch kampioen hamerslingeren, Wege haalt zilver.

De Belgische kampioenschappen hamerslingeren werden dit jaar georganiseerd door de atletiekclub van Dampicourt, in het uiterste zuiden van het land. Een weekendverplaatsing drong zich op en de ganse groep boekte dan ook een weekendje in de Ardennen.

Inez Dewulf zorgde voor een enorme verrassing door de Belgische titel bij de cadetten binnen te halen. Ze was weliswaar als 2de ingeschreven maar Inez overtrof zichzelf, slingerde de hamer vier meter verder dan haar PR en zorgde zo voor een eerste Belgische titel.

Bij de scholieren was er hoop op een volledig Houtlandpodium maar dat lukte net niet. Ilke Lagrou werd Belgisch kampioen met een worp van 49m77 voor Wege Vanbaelenberghe met 48m85. Beiden bleven hierbij wel gevoelig onder hun persoonlijke bestwaarden. Delphine Seynaeve benaderde het dichtst haar PR maar toch mocht het niet baten om de derde podiumplaats te veroveren. Haar worp van ruim 45m was goed voor een ondankbare 4de plaats.

Bij de scholieren jongens slingerde Dylan Volckaert zijn hamer een stuk voorbij de 43m (43m36). Hij eindigde hiermee op een 6de plaats, dezelfde plaats waarop hij stond ingeschreven.

Enkele sfeerfoto's zijn via onderstaande link te bekijken:

https://picasaweb.google.com/105380787286607360789/20150927BKHamerInDamp...