Houtlandjuniores 5de op CrossCup Relays

Na de oefenveldloop van vorige week, is het veldloopseizoen nu echt van start geschoten met de CrossCop Relays in de Blaarmeersen in Gent. Jeugdcoördinator Stephane Staelens kon na wat plak- en knipwerk 7 jeugdploegen samenstellen en ook onze junioren kwamen met een ploeg aan de start.

Er stond een stevige wind, onze tent moest zelfs vroegtijdig worden opgebroken nadat ze ternauwernood nog aan de grond kon blijven door enkele aanwezigen toen ze de lucht wou in gaan, en ook hevige regenvlagen waren van de partij, zij het dan nadat de jeugdreeksen waren gelopen.

Onze junioresploeg met Raf D'Hoore, Aurèle Vandeputte en Ward D'Hoore zorgden er voor een zeer sterke prestatie door als vijfde te eindigen op slechts 16 seconden van winnaar OE Halle. Ze werden verder ook nog vooraf gegaan door RC Gent, DC Leuven en AC Herentals, stuk voor stuk "grote" clubs.

Bij de jeugdreeksen was de opmerkelijkste prestatie voor de miniemen meisjes. Maité Beernaert, Nore Vandekerckhove en Luna Lauwers eindigden op een 7de plaats op een totaal van 76 ploegen.

Verder hadden we een ploeg bij de benjamins jongens (Jens Keerman, Nand Van Oost en Kobe Denoo: 26ste/55 ploegen), twee ploegen bij de pupillen meisjes (Iza Lauwers, Jolijn Verhaeghe en Marthe Logghe:  32ste/70 en Amber Van Maele, Judith Neirynck en Malin Vandierendonck: 26ste/70), een ploeg bij de pupillen jongens (Simon Dekoninck, Lukas Deroo en Milan Magry: 25ste/65), een ploeg bij de cadetten meisjes (Vienna Mortelé, Alyssa Moeyaert en Leontine Versyck: 26ste/50) en een ploeg bij de cadetten jongens (Simen Callewaert, Stijn Debyser en Aaron Stockx: 38ste/48)

De uitlsagen zijn te raadplegen op de site: www.lottocrosscup.be

Foto's van de jeugdploegen zijn via onderstaande link te bekijken:

https://plus.google.com/photos/105380787286607360789/albums/5939461798410214257