Houtland boven op Vlaams kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren.

Slechts 2 van de 26 ingeschreven Houtlandatleten werden niet geselecteerd voor deelname aan de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren maar niet getreurd, hun tijd komt ook nog wel. De resterende 24 zorgden voor een alomtegenwoordigheid van Houtland want zowel in de spurt, de horden, het werpen, het springen en het afstandslopen zagen we clubgenoten vooraan meestrijden.

Zonder enige afbreuk te willen doen van de prestaties van alle andere atleten was dé prestatie van de dag toch die van Laura Ooghe in het verspringen bij de scholieren. Bij haar eerste sprong evenaarde ze er immers het Belgisch record en werd zo met 6m11 mede-eigenaar van dit record. Wellicht komen er deze winter nog kansen om alleen lijstaanvoerster aller tijden te worden. Vanzelfsprekend werd ze er Vlaams kampioene mee en alsof dit niet genoeg was werd Laura ook nog eens 3de op de 60m horden met 8"83 in de reeksen en 8"84 in de finale.

Maar er sneuvelden ook 2 provinciale records door het toedoen van onze atleten. Op de 60m horden bij de cadetten was Elena Walraet outstanding en won in 9"08 met duidelijke voorsprong de Vlaamse titel en vestigde met 8"99 in de reeksen een nieuw provinciaal record. Daarnaast liep Elena ook nog de finale van de 60m waar ze in 8"08 als vierde eindigde. Ook Manon Beernaert eigende zich nog maar eens een provinciaal record toe en dat in het kogelstoten bij de scholieren. Ze verraste er vriend en vijand, en ook een beetje zichzelf, met haar 14m98.

Bij de cadetten meisjes werden nog 2 Vlaamse titels veroverd door onze atleten. Na wat haasje over met enkele concurrentes liet Chiara Dhont uiteindelijk zien dat ze gisteren de beste was toen ze met 12m61 een nieuw persoonlijk record vestigde. Op de 60m liep ze eerder tijdens reeks 4 naar een 6de plaats in 8"62. Ook Jietse Mortelé was de beste in haar discipline: het hinkstapspringen. Al startte ze er enigszins voorzichtig haar 10m20 was uiteindelijk ook goed voor een 5de gouden plak voor de club. En, al moesten we er tot het einde van de namiddag voor wachten, het podium werd er redelijk overheerst door onze atleten want Zita Luyckx wist tijdens haar eerste poging haar persoonlijk record scherper te stellen en die 9m77 was goed voor een bronzen plak.

En nog was de medailleoogst niet ten einde want in het kogelstoten bij de cadetten jongens stootte ook Tore Dekoninck een persoonlijk record (13m62) dat hem een zilveren medaille opleverde, iets waar hij heimelijk op had gehoopt. Ook voor Norah De Bruycker was een tweede plaats en de daarbij horende zilveren plak voorbehouden. Zij overschreed hiervoor 3m20 met de polsstok. En ook bij de scholieren jongens stond er met Simon Decocker een Houtlander op het podium bij het kogelstoten, hij stootte hiervoor 13m61. Heel wat eerder op de dag werd Simon ook al 6de in het verspringen met 5m87. Hinkstappers Milan Marchand en Dario Helsmoortel bleven in elkaars buurt met respectievelijk 11m57 en een 6de plaats en 11m76 en een 5de plaats. Dario werd daarnaast ook nog 4de in zijn reeks van de 60m in 7"87.

Het is vanzelfsprekend dat niet iedereen een podiumplaats kan bemachtigen, ook al kwamen er enkele zeer dicht bij. Het is al een prestatie om te kunnen deelnemen aan deze kampioenschappen om er het beste van jezelf te kunnen geven.

Zo eindigde Pauline Inghelbrecht bij de scholieren meisjes op de minst aangename 4de plaats op de 800m in 2'22"11. Yannick Delanghe werd er derde in zijn reeks en 5de overall op de 400m bij de scholieren in 53"36, Seppe Luyckx werd, naast 3de in zijn reeks op de 400m in 1'01"00, eveneens 5de in het hinkstapspringen bij de cadetten met 9m82 terwijl Seppe Gevaert 7de werd in het verspringen bij de cadetten met 5m06. Wout Vanderpijpen eindigde wat ontgoocheld als 10de op de 60m in 7"71 maar rukte op naar een 6de plaats op de 200m in een sterke 25"29. Cadetten Tiemen Swimberghe en Sylvain Demeulenaere eindigden beiden als 7de in de wedstrijd en dat respectievelijk op de 400m en in het kogelstoten. Tiemen liep er 59"18 en Sylvain stootte daarvoor 12m01 ver. Ook op de 60m bij de cadetten zagen we Alex D'Hondt naar een 7de plaats in zijn reeks lopen in 8"16.

In het verpsringen bij de scholieren meisjes kwam naast Laura Ooghe ook Lily-Sue Piette aan het werk. Ze kaapte er een finaleplaats weg met haar 5m05 en werd er 8ste mee. 

Op de 60m horden snelde Auke Vanspeybrouck naar een nieuw PR in 10"12. Zus Sien Vanspeybrouck was waarschijnlijk de meest onfortuinlijke Houtladatlete van de dag en heeft voorlopig blijkbaar geen goede match met kampioenschappen. Net als vorig jaar immers kwam ze slecht uit op de eerste horde waardoor ze volledig haar snelheid verloor en de wedstrijd toen al gestreden was. Op de 200m werd ze in de ongunstige 2de baan geplaatst wat er ook voor zorgde dat ze met 27"78 niet de tijd haalde die ze vooraf haad gehoopt.

Axelle Blomme en Emme Declerck kwamen beiden aan de start van de 400m bij de scholieren, weliswaar in een verschillende reeks. Axelle werd 4de in de 2de reeks in 1'05"43 terwijl Emme als vijfde in haar reeks over de finish liep in 1'02"89. Eerder op de dag had Emme, als negende, net de finale van de 60m horden gemist maar hield er met 9"53 wel een nieuw PR aan over.