BK zilver voor Nore, brons voor Tibe

De Belgische indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren leverden Houtland 2 medailles op. Nore Vandekerckhove zorgde er voor zilver, Tibe Delaere haalde brons.

Na een 6-tal 4de plaatsen op Vlaamse en Belgische kampioenschappen is het voor Nore Vandekerckhove eindelijk gelukt om een podiumplaats te bemachtigen. In het verspringen bij de scholieren sprong ze naar een nieuw persoonlijk record. Het vorige record (5m47) dateerde nog maar van vorige week. De 5m50 van tijdens de 5de beurt was wel nodig om de 2de plaats te bemachtigen in de wedstrijd en de daaraan verbonden zilveren medaille. In de namiddag vond Nore iets minder het goede ritme in het hinkstapspringen. Ze haalde er met 10m78, een afstand die ze zowel bij de 2de, de 3de en de 4de poging behaalde, een 5de plaats.

Eerstejaars cadet Tibe Delaere haalde in het hoogspringen een knappe bronzen medaille binnen. Hij faalde bij een eerste poging over zijn aanvangshoogte (1m64) maar t.e.m. 1m76 liet Tibe verder geen enkele foutsprong noteren. Op 1m78, een eventueel nieuwe persoonlijke recordhoogte, miste hij alle drie zijn pogingen zodat hij met die 1m76 toch mooi derde werd.

Tijdens de voormiddag had Jolijn Verhaeghe al haar 2 wedstrijden afgewerkt. Jolijn had zich kunnen kwalificeren op zowel de 60m vlak als het verspringen waar ze samen met Nore de wedstrijd afwerkte. Op de 60m werd Jolijn in 8"28, iets boven haar PR, 4de in de eerste reeks. In het verspringen lukte ze bij de derde poging 5m03 waardoor ze zich als achtste kon plaatsen voor de finale 3 sprongen. Deze brachten echter geen verbetering meer met zich mee waardoor ze op een 8ste plaats bleef staan.

Yorunn Ligneel stond met 1m62 ingeschreven in het hoogspringen bij de scholieren maar na vlot gelukte sprongen over 1m50 en 1m53 sputterde de techniek waardoor de volgende hoogte (1m56) niet meer overschreden werd. Yorunn eindigde hierdoor als 9de in de wedstrijd.

Op de 400m hadden we zowel bij de cadetten als bij de scholieren jongens een deelnemer aan de start. Wout Godderis startte in de eerste reeks bijnde cadetten met geen al te grote verwachtingen, hij had immers de minste tijd van alle ingeschreven deelnemers. Een nieuw PR zou dus mooi zijn en dat lukte Wout ook. In 1'04"75 werd hij 5de in zijn reeks en deed een halve seconde van zijn besttijd af.

Bij de scholieren was Timon Inghelbrecht goed op weg om ook zijn PR aan te scherpen tot hij bij het ingaan van de 2de ronde in aanraking kwam met een concurrent. Hierdoor raakte Timon uit zijn ritme en moest zijn snelheid terug wat opkrikken. Jammer van deze verloren tijd want uiteindelijk eindigde Timon als 4de in zijn reeks in 54"98, een evenaring van zijn persoonlijk record.