BK hamer: 4 atleten = 4 medailles!

De vier jeugdige hamerslingeraars die onder leiding van trainer Geert Vanmassenhove naar Mol trokken om er deel te nemen aan hun Belgisch kampioenschap presteerden er voortreffelijk. Om de verplaatsing niet te doen wegen op de prestaties, trokken ze reeds daags voordien naar de Kempen en zochten er een goede overnachtingsplaats, wat dus duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

Het begon bij de cadetten meisjes waar zowel Wege Vanbaelenberghe als Delphine Seynaeve podiumambities koesterden. Beide meisjes losten de verwachtingen in. Wege wierp met 44m35, op een 20-tal cm na, haar beste jaarprestatie wat voor haar brons opleverde. Delphine verbaasde vriend en vijand door de hamer 44m53 ver te slingeren terwijl ze was ingeschreven met een beste van 37m66. Het leverde haar een schitterende 2de plaats op.

Dylan Volckaert was onze man bij de cadetten jongens. Nadat hij geproefd had van Belgisch eremetaal met de discus was ook voor hem een podiumplaats de ambitie. Hij slaagde er in met verve want ook Dylan overtrof ruimschoots zijn beste jaarprestatie. Met 47m51 deed hij bijna 4 meer beter dan zijn persoonlijk record wat hem zilver opleverde.

IlkeLagrou was onze laatste troef op deze kampioenschappen. Ilke mocht hopen op winst maar aangezien de concurrentie op haar hielen volgde, zou dit niet vanzelfsprekend zijn. Met een bestworp van 54m16 benaderde ze tot op anderhalve meter haar PR maar dit bleek jammer genoeg niet voldoende voor de Belgische titel. Ze werd eveneens 2de en mocht de 4de Houtlandmedaille in ontvangst nemen.

Enkele foto's van onze laureaten zijn te vinden via onderstaande link:

https://plus.google.com/photos/105380787286607360789/albums/606417015450...