Belgische hamertitels voor Manon Beernaert en Lotte Declerck

De hamerslingeraars worden steevast geweerd van de reguliere Belgische kampioenschappen. Aan de ene kant worden ze hiermee oneer aangedaan maar aan de andere kant geeft hen dit de mogelijkheid om aan meer dan 2 proeven deel te nemen op de Belgische kampioenschappen.  Manon Beernaert, Tore Dekonick en Jens Keerman konden op die manier, na hun kogel- en discuskampioenschap vorige week nog voor een derde medaille gaan.

Manon Beernaert opende in Tessenderlo de debatten bij de cadetten en zette meteen de toon. Na enkele minder geslaagde opwarmingsworpen opende ze met 58m65, een kleine meter onder haar eigen Belgisch record met de 3kg wegende hamer. Tijdens de daaropvolgende worpen benaderde ze nog enkele keren heel dicht die openingsworp maar kon deze wel niet meer verbeteren. Uiteindelijk werd ze niet bedreigd voor de Belgische titel want ze leverde de 4 beste worpen van de wedstrijd af. Na haar gouden medaille met de discus en zilver met de kogel van vorige week, meteen haar 2de Belgische titel en derde medaille deze zomer. 

Ook Lotte Declerk werd Belgisch kampioen maar dan met de 4kg zware hamer bij de junioren. Zij was wat minder regelmatig in de ring en leverde slechts 1 geldige prestatie op de 6 worpen die ze kreeg. De 42m48 was een stuk onder haar niveau maar deze worp "op zekerheid" leverde haar wel de broodnodige geldige poging voor de titel. 

Bij de scholieren jongens die met 5kg moeten werpen verbeterde Jens Keerman zijn persoonlijk record en kon ermee beslag leggen op een tweede plaats. Na de ontgoocheling van vorige week was deze zilveren medaille een opsteker.

Tore Dekoninck, eerstejaars cadet, slingerde zijn hamer van 4kg 42m21 ver. Anderhalve meter onder zijn persoonlijk record maar toch goed voor een knappe 4de plaats.