Aurèle en Jürgen halen Belgische titel binnen

Tijdens de 2de dag van de Belgische kampioenschappen in Brussel zegevierden twee van onze Houtlandatleten. Eerst was er Aurèle Vandeputte die in een zeer spannende eindspurt de beste bleek op de 800m in 1'48"65 en even later won Jürgen Verbrugghe het kogelstoten met een bestworp van 17m08.

Beiden kwamen echter niet ongeschonden uit de titelstrijd. Aurèle moest tot het uiterste gaan om zich van winst te verzekeren en kwam daarbij net na de finish ten val, hij hield daar een pijnlijke pols aan over. Jürgen moest zelfs nog tijdens de wedstrijd de strijd al opgeven. Een spierscheur in zijn linker kuit zorgde er immers voor dat hij na zijn derde beurt niet meer verder kon. Zo moest hij na het kogelstoten eveneens het discuswerpen laten voor wat het was. 

Al in de voormiddag moesten onze hamerslingeraars aan het werk in Nijvel. Scholiere Ilke Lagrou kwam er wat onregelmatig maar op het einde wel sterk voor de dag met de 4kg zware hamer en haalde met 46m19 een mooie 6de plaats. Timothy Vanmassenhove, die na dit seizoen de hamer voor goed aan de kant legt, zorgde voor een 4de plaats in zijn laatste B.K. door met 53m98 zijn seizoensbeste te benaderen.

In het Koning Boudewijnstadion was Katrijn Boone de eerste die van start moest gaan en dat op de 400m horden. Tot in de laatste rechte lijn leek ze af te stevenen op een podiumplaats en alhoewel ze een mooie 60"12 liet optekenen moest ze zich noodgedwongen toch tevreden stellen met een 4de plaats.

Jessie Raes kwam even later in actie op de 800m. Jessie was met de 8ste tijd in de finale geraakt en na een wat afwachtende wedstrijd waarin Jessie goed stand kon houden kon ze naar een 6de plaats lopen in 2'15"27.

Ook Charlotte Tahon mag tevreden terug kijken op haar 400m. Haar 4de plaats in 55"59 was net niet genoeg voor een podium maar weliswaar een heel mooie chrono.

Het verslag van Focus-WTV kan je bekijken via onderstaande link:

http://www.focus-wtv.be/video/bultheel-en-dauwens-halen-limiet-voor-wk-e...