3 gouden en 1 zilveren medaille op VAL hamer.

Op hun eigen werpterrein hebben onze hamerslingeraars voortreffelijke prestaties neergezet. Met 3 Vlaamse titels en een zilveren medaille was de medailleoogst dan ook hoog.

De eerste die in actie kwam was Inez Dewulf bij de cadetten meisjes. Inez startte nog maar anderhalve maand terug met de eerste hamertraining en haalde met 29m57, een nieuw persoonlijk record, een mooie 5de plaats.

Bij de scholieren meisjes kwamen 3 clubgenotes in de ring. Ilke Lagrou, die eerder deze week de ontgoocheling van haar leven diende te verwerken door een blunder bij de atletiekliga, Wege Vanbaelenberghe en Delphine Seynaeve. Ilke werd Vlaams kampioen met 54m40 net voor Wege die met 53m67 een dik PR lukte. Delphine haalde met 41m09 een mooie 4de plaats. Wege haalde meteen de richtprestatie voor deelname aan de EYOF binnen maar we weten sinds een week dat limieten en richtwaarden door de VAL vlotjes worden aangepast, afwachten dus.

Bij de scholieren jongens verliet Dylan Volckaert na afloop enigszins ontgoocheld het werpterrein. Nochtans had hij met 44m24 een mooie prestatie neergezet maar hij had duidelijk op meer gehoopt dan de behaalde 5de plaats.

Bij de masters hadden we nog 2 deelnemers: Marleen Van Parijs bij de W50 en Rik Demuynck bij de M55. Beiden werden ze Vlaams kampioen in hun categorie. Marleen deed dit met een worp van 36m12 en Rik, die na 4 worpen moest stoppen met een lichte verrekking in de hamstrings, deed dit met 50m30. Beiden mochten dus na hun Belgische titel van vorige week in de werpvijfkamp een Vlaamse titel bij schrijven op hun palmares.

Via onderstaande link zijn de foto's van alle podia van deze kampioenschappen te bekijken:

https://www.flickr.com/photos/130709543@N05/sets/

  [flickr-photoset:id=72157655204420365,size=y]  

De volledige uitslag kan opgehaald worden op de pagina met wedstrijduitslagen.