15 provinciale medailles voor onze jeugdatleten

Op de West-Vlaamse kampioenschappen voor jeugdatleten kwamen zaterdag 21 atleten in actie. In totaal werden er door hen 8 gouden, 1 zilveren en 6 bronzen medailles verzameld, wat zorgt voor een mooi aantal van 15 provinciale plakken. De zware (warme!) omstandigheden zorgden er wel voor dat de meeste atleetjes een stukje boven hun persoonlijke records bleven.

Op voorhand lag de druk vooral op superfavorieten Tore Dekoninck, Norah De Bruycker, Wout Vanderpijpen en Elena Walraet. Zij vervulden deze rol dan ook met verve. Tore won zowel op de 60 horden als in het kogelstoten de West-Vlaamse titel. Norah was de sterkste op de 150 meter en in het hoogspringen.  Op de 60 meter pupillen haalde HAC het goud bij zowel jongens als meisjes. Elena kon als enige meisje onder de 9 seconden blijven, Wout kende opnieuw een heel spannend duel maar trok aan het langste eind.

De overige gouden medailles kwamen op naam van Louis Verbeke en Manon Beernaert. Louis won het polsstokspringen bij de miniemen jongens en haalde ook zilver bij de 150 horden. Manon won goud op de kogel en was daarnaast ook goed voor brons in het discuswerpen.

Ten slotte zijn er nog enkele bronzen medailles te vermelden. Hannah Masschaele liep naar brons op de 60 horden, Axelle Blomme haalde brons op de 150 horden, Seppe Gevaert sprong naar de 3e plaats in het verspringen en ook Emme Declerck haalde deze stek na een mooie 1000 meter. De laatste medaille kwam op naam van Elena Walraet, die naast haar titel op de 60 ook nog een medaille haalde in het in het verspringen.

Ook Benjamin Logier, Senne Hoste, Ward Buysse, Wiebe Gevaert, Robin Van de Walle, Zita Luyckx, Maluenn Cauwels, Bélem Van de Walle, Pauline Inghelbrecht, Elouan Cauwels en Wout Keerman waren van de partij en gaven het beste van zichzelf om onze club waardevol te presenteren. Met nog enkele mooie ereplaatsen en persoonlijke records deden ook zij het prima.

Een volledige uitslag vind je op http://www.azw.be/data/uitslagen/Zomer_2019/zwevegem29-6-2019.pdf