Maité Beernaert eindigde 9de op het E.K. U18 in Györ

Met een sprong van 6m13 tijdens het Vlaams kampioenschap wist Maité Beernaert haar te verzekeren van deelname ana de 2de editie van het Europees kampioenschap U18 (lees: scholieren).

Vorige donderdag stond in het Hongaarse Györ de kwalificatie van het verspringen op het programma. De rechtstreekse kwalificatienorm was 6m15, maar slechts één van de 25 deelneemsters haalde de norm. Voor de andere deelneemsters was het zaak om zich te kwalificeren door bij de beste 12 springsters van de kwalificatie te horen. Maité sprong bij haar tweede sprong 6m01 met meer dan 2 m/s tegenwind, goed voor een ex-aequo 6de plaats en een ticket voor de finale.

Voor de finale op vrijdag werd onweer voorspeld en een wervelende wind was daar de voorbode van. Tijdens het inspringen moest de aanloop steeds weer worden bijgepast wegens de felle rugwind (+ 4,5 m/s). Jammer genoeg was er bij de eerste sprong van Maité opeens een luwte waardoor haar aanloop totaal niet uitkwam en ze ruim een halve meter voor de plasticine afsprong. Resultaat een magere 5m06. Haar tweede sprong was iets beter (5m66) maar nog werd de afstootplank niet gehaald.Bij de derde poging moest het dus gebeuren wilde ze nog aan 3 extra pogingen geraken. De aanloop was op de millimeter juist en de sprong werd 6m03 gemeten maar Maité kwam daardoor 3cm te kort voor de top-8. Geen 3 extra pogingen dus en een ongoocheling rijker. 

Maar uiteindelijk was het doel voor dit kampioenschap ruimschoots bereikt. Als 13e op de ranglijst van Europa lukte het Maité toch om zich bij de beste 12 te plaatsen voor de finale en daarin als 9de te eindigen.