Benjamin Leniere 9de op INAS Europees kampioenschap in Parijs

Van zaterdag 14 tot 21 juli was Houtland G-team Achillesatleet Benjamin Leniere in Parijs met een delegatie van het Belgisch Paralympisch team om deel te nemen aan het INAS Europees kampioenschap atletiek.

INAS vertegenwoordigd topsportatleten met een mentale beperking IQ <76, en is de grote tegenhanger van het Internationaal Paralympisch Comitée (IPC) dat tevens ook wedstrijden organiseert voor atleten met lichamelijke beperkingen. Zij organiseren hun programma na het valide EK te Berlijn volgende maand  in augustus.

Benjamin kon zich selecteren voor dit EK door de gevraagde limieten op de 400m en 800m te lopen. Echter kon hij zich in de reeksen niet plaatsen voor beide finales. Het niveau lag zeer hoog en de chrono's die in Stade Charlety werden opgetekend vindt je niet onder de Belgische T20/21 atleten. Dit is van een ander kaliber! Veel van zijn tegenstanders hebben dan ook bij hun respectievelijke landen een profstatuut.

Om een voorbeeld te geven : Benjamin liep in de 1e van in totaal 2 reeksen 400m tegen de Rus Muratov, de latere winnaar van de finale 400m in een nieuw INAS Wereldrecord van 48"85

Al bij al een zeer boeiende atletiekweek waar Benjamin veel ervaring heeft opgedaan.

Op de 400m werd Benjamin uiteindelijk 9de en op de 800m eindigde hij als 14de.