Aurèle en Orphée halen goud, Chesney brons op Vlaamse kampioenschappen

De Vlaamse kampioenschappen voor cadetten in scholieren in Huizingen werden een succes. Ook al telde onze club met 6 atleten niet het grote aantal deelnemers, kwaliteit was er in overvloed.

Aurèle Vandeputte won bij de scholieren de snelste van 2 finalereeksen 800m in 1'57"74 en mocht even later het podium op voor een gouden medaille. Niet veel later was die eer ook voor Orphée Depuydt weggelegd. Ook zij werd Vlaams kampioen maar dan op de 100m. Na haar reeks (12"55) te hebben gewonnen, snelde ze in de finale, met tegenwind, naar de overwinning in 12"35. 

Chesney Vande Ginste liep een dik persoonlijk record op de 400m bij de cadetten en won in 54"62 de tweede van 3 finalereeksen. Het leverde hem een schitterende bronzen medaille op. Lucas Boone startte in de 3de reeks en liep eveneens een persoonlijk record. Hij eindigde als 4de in de reeks in 54"74 en werd uiteindelijk 5de overall.

Celine Mensaert snelde naar een persoonlijk record op de 400m scholieren meisjes. Ze liep 62"70 en werd winnares van de eerste reeks. Uiteindelijk eindigde ze op een 8ste plaats overall.

Bavo Parmentier stond in de kogelring zijn mannetje door de kogel 13m02 ver te stoten en zo een 8ste plaats af te dwingen.

Proficiat aan allen!