5x goud, 5x zilver en 8x brons op PK Jeugd!

Gisteren vond het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen plaats in Nieuwpoort. Houtland keerde er terug met maar liefst 18 individuele medailles en heel wat persoonlijke records.

De middag startte meteen uitstekend voor HAC. Miniem Norah De Bruycker spurtte op de 60 meter horden naar de provinciale titel in een knappe tijd van 10"56. Ook in het kogelstoten bij de miniemen jongens was het meteen prijs: Goud voor Tibe Delaere (10,63 meter) en brons voor Jens Keerman (8,66 meter). Met daarnaast nog een bronzen medaille voor Axelle Blomme (3,71 meter) in het verspringen en zilver voor Robin Van de Walle (1,16 meter) in het hoogspringen was ons mandje meteen goed gevuld met eremetaal.

Ook op de vlakke spurt konden we een medaille halen. Norah greep nog net naast het podium, maar pupil Wout Vanderpijpen liep wel naar het brons in een tijd van 8"98.

Dé specialiteit van Houtland is en blijft natuurlijk nog altijd vooral het werpen, en dat bleek ook gisteren. Manon Beernaert werd zonder al te veel tegenstand provinciaal kampioene in het kogelstoten en het discuswerpen en ook Maluenn Cauwels haalde een zilveren medaille in het kogelstoten bij de benjamins meisjes. Wout Keerman wierp in het discuswerpen naar eveneens zilver, een plekje beter dan zijn oudere broer Jens die brons haalde inhet speerwerpen. Ten slotte haalde ook benjamin Bélem Van de Walle een bronzen medaille in het hockeybalwerpen.

Op de springnummers moesten we ook zeker niet onderdoen. Met een persoonlijk record van 1,31 meter in het hoogspringen haalde Tore Dekoninck een bronzen medaille en ook Zite Fraeyman haalde een bronzen medaille in het hoogspringen. Met 1,41 meter verpulverde ze ook haar persoonlijk record. Louis Verbeke sprong naar zilver in het verspringen bij de miniemen jongens, en ook hij deed dit in een dik persoonlijk record. Tibe Delaere ten slotte sprong naar 1,67 meter in het hoogspringen, opnieuw een verbetering van zijn persoonlijk record. 1,69 meter bleek nog net te hoog te zijn, maar het is duidelijk dat de magische grens van 1,70 meter er nog inzit voor dit jaar.

Laatste disciplines zijn natuurlijk de afstandsnummers. En wie de resultaten van dit jaar bekeek, weet dat je hiervoor bij de familie Cauwels moet zijn. Maluenn startte zoals steeds als een speer, wat haar een een bronzen medaille opleverde. Broer Elouan deed zelfs nog een plaatsje beter met een zilveren medaille op de 1000 meter, en ook hij verbeterde zijn clubrecord opnieuw. De chrono staat ondertussen al op heel scherpe 3'13"73.

Met daarnaast nog heel wat mooie prestaties en verbeteringen van individuele records, kan ik in naam van alle jeugdtrainers zeggen dat we heel trots zijn op onze jeugdatleten! Dikke proficiat en doe zo verder!

De volledige uitslag vind je op: https://www.macw.be/nw/wp-content/uploads/2017/11/20180623-UitslagPKJeug...